Regler junior/ungrytter dressur 2018

 http://distrikt1-5.dk/wp-content/uploads/2012/02/logo-1-5.jpg

Sjællandsmesterskaber

Junior og YR Dressur 2018

Sponsoreret af Distrikt 1-5

 http://distrikt1-5.dk/wp-content/uploads/2012/02/logo-1-5.jpg 


Der afholdes individuelle Sjællandsmesterskaber i dressur for junior (U18) og ungryttere (U21):

SJM afholdes i Sakskøbing Rideklub d. 25.-26. august. Ekvipagen skal være kvalificeret / tilmeldt / efteranmeldt senest mandag d. 20. august!

GENERELLE BESTEMMELSER 2018:

Hvilke ryttere kan starte:

Alle ekvipager skal være kvalificeret / tilmeldt / efteranmeldt senest mandag inden mesterskabet afvikles.

Mesterskaberne er åbne for ryttere iflg. DRF’s Fællesbestemmelser pkt. 92. Bemærk dog flg. skærpede regler:

  • En rytter må ikke have deltaget i DM/DRF-mesterskab (samme eller højere aldersgruppe) i kvalifikationsperioden – dvs. 2016-2018. Eks. Har en U18 rytter redet DM/DRF-mesterskab for U21, må rytteren ikke starte Sjællandsmesterskab. Har en U21 rytter redet DM/DRF-mesterskab for U18 i forgående år, er de startberettiget i U21.
  • En rytter kan deltage i Sjællandmesterskab for juniorer (U18) indtil d. 31. december i det år, hvori rytteren fylder 18 år.
  • En rytter kan deltage i Sjællandsmesterskab for ungryttere (U21) fra 1. januar i det år, hvori rytteren fylder 19 år, indtil d. 31. december i det år hvori rytteren fylder 21 år.

Rytter skal være medlem af en klub under DRF, samt have bopæl i Distrikt 1 – 5.

Juniormesterskabet er åbent for ekvipager som ikke har opnået 55% i sværhedsgrad 4 eller højere ved A- eller B-stævner efter 1/1 2016. Resultater opnået i klasser for Para dressurryttere medregnes ikke.

Resultater opnået ved DRF-mesterskab for hold medregnes ikke.

Resultater opnået ved start som ponyrytter medregnes ikke, såfremt rytteren starter Sjællandsmesterskab for juniorer (heste). Ponyryttere må gerne starte Sjællandsmesterskab både for ponyer og for juniorer.

Kvalifikation:
Juniorer:
 Startberettiget er ekvipager som siden 1. januar 2016, tre gange, har opnået mindst 55 % i mindst sværhedsgrad 2 (min. LA4), ved C-stævne eller højere.

Ungryttere: Startberettiget er ekvipager som siden 1. januar 2016, tre gange, har opnået mindst 55 % i mindst sværhedsgrad 3 (min. MB0), ved C-stævne eller højere.

Mesterskabet:
Afvikles særskilt for Junior (U18) og Ungryttere (U21) ved et C-stævne. Ved færre end 7 tilmeldte ekvipager i hvert mesterskab kan mesterskabet blive sammenlagt. Der rides så mesterskab som for Junior (U18).
Hver rytter må starte en hest.

 

 

Klasser:
Juniorer rider LA4A, Ungryttere rider MB0A.

Indskud: Doteringer:

Gebyr / disciplin
Hest jun/yr
Dressur
Normal:  300
Efteranmeldelse:  600
Plads / disciplin Hest ju/yr
Dressur
1. plads:  1.000
2. plads:  800
3. plads:  600
Øvrige:  400

Afvikling:
Alle mesterskaberne afvikles som en klasse på en dag. Der trækkes lod om startrækkefølge dagen før afvikling, dog senest kl. 18.00.

Resultat i dressurmesterskaberne:
Vinder er den ekvipage, som har opnået højeste samlede %-sum i klassen. Ved lige placering til 1.-, 2.- eller 3.-pladsen, er den ekvipage, som har opnået højeste %-sum hos klassens overdommer, bedst placeret.  Ved fortsat lige placering vil den bedst placerede ekvipage være den ekvipage, der har opnået højest point for karaktererne for samlet indtryk (samlet for alle klassens dommere i hver enkelt karaktergruppe), startende nedefra med karakteren for Rytteren (opstilling og indvirkning). Ved fortsat lige placering tages næste karaktergruppe (Lydighed) osv. til og med Gangarter. Ved fortsat lige placering herefter er ekvipagerne lige placeret.

Præmier:
Der vil være dækken og æresbånd til vinderne. Medaljer og plaquetter til de 3 først placerede samt rosetter til alle placerede. Der uddeles præmier til de 3 først placerede uanset antal starter. Der er doteringer til de placerede i mesterskaberne. Ved færre end 9 startende er der doteringer til de placerede i mesterskabet i.h.t. pkt. 69,1 i DRF’s Fællesbestemmelser. Ved færre end 9 startende er der således ikke doteringer til alle medaljetagere.

Endvidere opfordres klubberne til at give ærespræmier fra andre sponsorer, som dog forinden i god tid er afstemt med Sjællands koordinatorer Charlotte Cady og Henrik Jørgensen.

Dommere:
Bedømmes af 3 dommere. Krav til dommerstatus iht. DRF’s reglement (se mesterskaber ved C-stævner).

Kontaktpersoner hvis afholdende rideklub har spørgsmål til SJM:
Sjællandskoordinatorer Bibi Hollenberg tlf. 5090 5262 og Henrik Jørgensen tlf. 2216 0984.